HTML

KÉPEINK:

www.flickr.com

Címkék (kulcsszavak)

300 (20) abszurd (1) agilitás (1) állóképesség (2) amerikai foci (20) angie (7) annie (3) archoz húzás (1) a nap edzésprogramja (297) barbara (4) bar complex (1) bemelegítés (1) boksz (2) bolgár guggolás (1) budapest barbell (423) budapest barbell special (2) burpee (11) christine (3) cikk (292) cindy (12) concept 2 (11) crossfit (853) crossfit totál (9) család (1) diane (7) diéta (1) edzés (838) edző (7) edzőterem (18) egészség (62) egészséges életmód (1) egyensúly (1) egykezes evezés (1) egylábas guggolás (5) egylábas román elemelés (1) elemelés (61) elizabeth (5) elölguggolás (14) erő (87) erőemelés (49) erősember (1) eszköz (40) étel (1) eva (1) evezés (22) fekvenyomás (36) fekvőtámasz (34) felhomorítás (10) felülés (29) felvétel (24) fight gone bad (5) flexibilitás (1) fms (1) foci (1) fogyás (21) főzés (1) fran (11) funkcionális erő (1) futás (64) gasztró (1) gasztro (2) gasztronómia (1) gömbsúlyzó (2) grace (3) guggolás (94) guggolás fejfölötti tartással (2) guggolás fej fölötti tartással (1) gumiszalag (2) gyakorlat (16) gyerek (1) gym jones (17) gyorsaság (3) gyűrű (30) hajlékonyság (4) harcművészet (1) hasizom (35) helen (10) hgyorgy (30) híd tartás (3) hits gym (27) húzódzkodás (114) indian club (1) intenzitás (1) invertált evezés (1) isabel (2) izom (36) izomtömeg növelés (4) j.t. (3) jackie (4) jason (1) jégkorong (2) jet ski (1) josh (1) kaja (1) karból nyomás (46) kerékpár (15) kettlebell (46) kézállásban nyomás (3) kézenállás (25) kézenjárás (1) kitörés (5) kondíció (98) kondicionálás (2) koordináció (5) kötélmászás (1) küzdősport (16) l-tartás (2) láblökéses (1) láblökéses nyomás (3) lengetés (15) lift&chop (1) linda (5) lökés (8) lukács (29) lynne (4) l tartás (11) magyarország (1) man maker (2) mary (9) megmondás (1) mértékadó feladat (108) metabolikus kondicionálás (1) metcon (1) michael (7) mindennapok (1) mma (7) mobilitás (2) motiváció (214) mountain climber (2) mozgékonyság (3) murph (3) muscle up (21) nancy (3) négyütemű fekvőtámasz (4) nicole (4) (71) nyomás (1) nyomás kézállásban (1) olimpiai súlyemelés (77) olimpiai súlyemelés videó (1) pallof press (1) pliometrikus edzés (1) pliometrikus gyakorlat (2) pörölykalapács (6) rajna (3) rocky (1) ropeworkout (3) röplabda (8) saját testsúlyos edzés (3) sérülés (33) spártai (1) sport (141) stabilitás (1) súly cipelés (1) sütés (1) szakítás (18) szakítás kézisúlyzóval (1) szánhúzás (6) szántolás (2) szumó elemelés (1) tabata intervallum (8) táplálkozás (96) társadalom (1) teljesítmény (3) térd a könyökhöz (2) testépítés (71) tgu (1) thruster (16) thruster tarkón (1) tolódzkodás (12) tolódzkodás gyűrűn (1) torna (13) törzs (33) trx (2) ugrálókötél (12) ugró guggolás kiollózva (1) vélemény (1) verseny (57) videó (215) visszajelzés (78) wall ball (9) wall ball ("fallabda") (1) windmill (1) ytwl (2) zászló (1) zercher (1) zercher guggolás (1) zsámolyra ugrás (4) zsírégetés (53)

Tesztoszteron Webmagazin hírek

Nincs megjeleníthető elem






Hollywoodi jelentés: Statham is megkapta a GYM JONES "kezelést"

2008.01.13. 02:06 Radnai


Gyakran kapok kérdéseket a weboldalainkon keresztül arról, hogy miként érnek el sokszor a hollywood-i színészek remek alakot. A napokban is felmerült a téma kérdésben is, valamint láttam két példát ellentétes előjellel az amerikai mainstream területről. Van most egy új könyv, ami a "12 másodperces szekvencia" "találmánnyal" hirdeti azt, hogy egy testrészre csinálj négy 12 másodperces ismétlést és heti 2x20 perc alatt lefogysz és csúcsformába kerülsz. Lófa&@t!

Ez a tipikus rossz példa arra a lehúzásra, hogy azt mondják az "eladók", amit a lusta emberek hallani akarnak. Nekik mindegy, mert ők egy egyszeri terméket (könyvet, videót) árulnak és a nagy számok törvénye, valamint az emberek vágyakozása alapján anyagi sikert érnek el akkor is, ha egy alany a negatív tapasztalatok miatt soha többet nem hisz nekik és nem vesz tőlük semmit. Egyszer ilyesmire azt írtam, hogy az embereknek az álmaikat adják el, de nem az álmaik megvalósulását! Persze a vevő felelőssége is bizonyos szintig benne van ebben.

A másik oldalon viszont olyan szakemberek vannak, akik elsősorban személyesen dolgoznak alanyokkal és ott kell lenniük, amikor lezárul egy ciklus és szembe kell nézni az eredményekkel, vagy azok hiányával és a "vevővel". Ha nincs eredemény, ezek az edzők éhenhalnak!

Alwyn Cosgrove nagyon elismeri Valerie Waters-t, aki a hollywoodi A-listás színészek egyik edzője. Neki van most egy terméke, a Red Carpet Ready, amiből bepillantást nyerhetünk a tényleg sikeres módszerébe. A gyakori kérdéseknél Valerie leírja, hogy bizony edzés heti 6x1 óra van! Nem 2x20 perc.

A MEN'S HEALTH magazin is beszámolt "Statham titkai a szuper-szálkásságért" címmel arról, hogy miként dobott le majdnem 8 kiló zsírt Jason Statham 6 hét alatt. (Na, mondom magamban, megint jön valami hülyeség!)

"Kicsit husi, nem?"
- kuncog Statham a brit akcentusával, ahogy egy kezében lévő képet mutogat. De nem cinkel senkit... a képen ő van, klasszikus "before" felvétel. A zsírlerakódás ugyanúgy történt mint a legtöbbeknél: 1-2 sör itt, pár szelet pizza ott. Ez még Jason-nal is megtörténik, annak ellenére, hogy jó adag izom van a takaró alatt.
"Mindig leszartam a kalóriákat!" - mondja Statham. "Alma? Az jó, eszek ötöt! Banán? Persze, jöhet az egész fürt."

Statham most felhúzza a pólóját: szálkás! "8 kiló hat hét alatt, haver! Heti 6 edzéstől, de napi 35 perc max! Soha nem értem még el ilyen eredményeket!" Ez elég komoly kijelentés attól, aki a brit olimpiai csapatban volt és ketrecharc a hobbija.


Az edzés
Statham beszámol az edzés sablonjáról, de készülj fel, hogy ennek körbeírása alatt olyan jelzők hangzottak el a szájából, hogy: "szörnyű", "hányingerkeltő", "rohadék", "gyilkosság", "rémálom" és "megfizethetetlen". És mindegyiket a "kibaszott" szó előzte meg.

Statham Logan Hood-dal dolgozott minden nap, kivéve a vasárnapot. A CrossFit témák magyar olvasóinak is ismerős lehet a név, hiszen ez a korábbi NAVY SEAL kommandós Mark Twight tanítványa és asszisztense volt a "300" film szereplőinek spártai kiképzése során (Twight-ot pedig a CrossFit idította el).  Az edzés főleg egy kaszkadőr stúdióban (átalakított raktár) zajlott, ahol mászókötelek, nehéz zsákok, súlyzórudak, kettlebellek, komplex húzódzkodó rúd apparátusok vannak többek között.

Két alapvető szabály van:

1) Nincs ismétlődés. "Nem volt a hat hét alatt egyetlen nap sem, ami megismétlődött volna!" - mondja Jason. "Persze a gyakorlatok újra előjönnek, de adott kombinációjuk soha. Ettől hatásos és érdekes marad a tréning."

2) Mindent írj fel! Egyes edzések időre mennek, de a munkamennyiség valahogy mindig regisztrálva van, így az intenzitás és az eredmények követhetők. "Ha gyorsabb, erősebb, egészségesebb akarsz lenni, akkor mindent rögzíteni kell, mert a fejlődés az edzés kulcsa."

Egy-egy edzés három szakaszt foglalt magába:

1) Bemelegítés Concept 2 evezőgéppel, ami alacsony ütközéssel járó mozgásforma és szinte minden izomcsoportot megmozgat a keringési rendszer igénybevételével. Ez a könnyű rész. Jason 10 percet húzott úgy, hogy a csapásszám nem haladta meg a 20-at percenként és általában 2100-2000 métert ért el.

2) 10 perc közepes intenzitással, amely felkészíti a testet a 3. szakaszra. Mindig variálódik ez a rész, mely magába foglalhatja ezeket:
  • Nehéz, összetett emelések. Elölguggolás, elemelés, felvétel helyből. Maximum 5 ismétlések. Jason elemelés teljesítménye 165.7 kg 75 kg testsúlynál. (Nem tudom, hogy ez végső rekord-e, de volt ilyen napja. -- a szerk.)
  • Rövid köredzés könnyebb súlyokkal.
  • Különböző cipelő gyakorlatok súlyzókkal, vagy homokzsákokkal.
  • Kb. 15 kettlebell gyakorlatra épülő progressziók.
  • Dobások medicin labdával.
3) Intervallum edzés a harmadik, brutális befejező zakasz. "Lerepülnek a szeleptömítések ennél!" - közli Statham. Megint csak a változatosság a kulcs. Vagy eltérő gyakorlatok szerepelnek, vagy egynél intervallum struktúra van beállítva. Jason 5 kört nyomott hat gyakorlatból összeállítva. Ezek jöttek szóba:
 
  • Medicinlabda földhözvágás: fej fölül egy 9 kilós medicinlabda földhözvágása maximális erővel. 20 ismétlés.

  • Kötélmászás: csak kéz segítségével mássz föl egy 8 méteres kötélre. Célozz meg 5 ismétlést.
  • A "Dyno" módszernél erőteljesen felhúzod magad és felugrasz egy magasabban lévő húzódzkodó rúdra. De a hagyományos húzódzkodás is működik. Végezz 8 ismétlést.
  • Csapások: egy 8 méteres nagyon vastag kötél egyik vége biztosan rögzítve van. A másik végét a fejed fölé emelve csapd a földhöz a kötelet ostorcsapáshoz hasonlóan. 20 ismétlés.

  • Térdemelés függésben: emeld a térdeidet a mellkasodhoz (Mi a térdet a könyökhöz visszük. -- a szerk.) 20 ismétlésig juss el.
  • Burpee: négyütemű fekvőtámasz. A fekvőtámasz rész is megvan, nem csak kartámasz, és ugorj fel rendesen. 20 ismétlés.
  • Medve mászás: négykézláb mássz végig a kosárlabda pályán háromszor oda-vissza.
  • Farmer séta: egy-egy nehéz kézisúlyzóval a kezedben sétálj végig a termen és vissza. Teljesíts 3 hosszt.



  • Mellen guggolás: az ismert gyakorlat, itt a körben 20 ismétlés a penzum. Statham a testsúlyának 1.25-szörösével tud 5 ismétlést (kb. 94 kg).
  • Kötélbehúzás: 15 méteres kötélre erősíts súlyt (10-20 kg) és a földön húzd magadhoz. 5 ismétlés.
  • Terhelt fellépések: kettlebellel, vagy kézisúlyzóval a kezeidben lépj fel egy padra, vagy zsámolyra, majd le. 20 ismétlés.

Egyébként Jason bepipult és levelet írt a Men's Health-nek, akik nem közölték le az edzésének teljes ismertetését, csak rövidítve. Emiatt később leadták az egészet, bár azt hiszem csak online.


Az étkezés

Statham hangsúlyozza az intelligens étkezés fontosságát a zsírvesztés sikerében. De nem koplal, napi 2000 kalóriát fogyaszt:
 
  • Semmi egyszerű szénhidrát, vagy liszt. Nincs kenyér, tészta, vagy édesség. Gyümölcs sem. Nuku pia. "Ez volt a legnehezebb rész!" Este Jason desszertje ízesítetlen joghurt gyümölccsel.
  • Ha lemegy a torkodon, fel kell írnod! "Ez a biblia!" - lobogtatja Statham a fekete, keményfedeles naplóját. "Ha felírod, akkor nagyon nehéz elcseszni!" Jason mindent feljegyzett, a folyadékot is. Napi 6 litert fogyasztott, ami teltségérzetet is ad.
  • Oszd el a kalóriákat! Statham napi 6 étkezést tartott. (Ez nem feltétlenül igaz, de egy megközelítésnek feltétlenül jó: 1 | 2 -- a szerk.) Az ételválaszték nem meglepő: tojásfehérje, sovány húsok, hal, protein turmixok, zöldségek, magvak. De a 2000 kalóriás limit szentírás!


Ha van vér a pucádban, szereted az ilyen nagy kihívást jelentő változatos edzést, és legfőképpen eredményeket akarsz, látogass meg minket a CROSSFIT BUDAPEST-BEN!
 

8 komment

Címkék: cikk edzés táplálkozás motiváció fogyás crossfit kondíció zsírégetés 300 kettlebell gym jones

süti beállítások módosítása