HTML

KÉPEINK:

www.flickr.com

Címkék (kulcsszavak)

300 (20) abszurd (1) agilitás (1) állóképesség (2) amerikai foci (20) angie (7) annie (3) archoz húzás (1) a nap edzésprogramja (297) barbara (4) bar complex (1) bemelegítés (1) boksz (2) bolgár guggolás (1) budapest barbell (423) budapest barbell special (2) burpee (11) christine (3) cikk (292) cindy (12) concept 2 (11) crossfit (853) crossfit totál (9) család (1) diane (7) diéta (1) edzés (838) edző (7) edzőterem (18) egészség (62) egészséges életmód (1) egyensúly (1) egykezes evezés (1) egylábas guggolás (5) egylábas román elemelés (1) elemelés (61) elizabeth (5) elölguggolás (14) erő (87) erőemelés (49) erősember (1) eszköz (40) étel (1) eva (1) evezés (22) fekvenyomás (36) fekvőtámasz (34) felhomorítás (10) felülés (29) felvétel (24) fight gone bad (5) flexibilitás (1) fms (1) foci (1) fogyás (21) főzés (1) fran (11) funkcionális erő (1) futás (64) gasztro (2) gasztró (1) gasztronómia (1) gömbsúlyzó (2) grace (3) guggolás (94) guggolás fejfölötti tartással (2) guggolás fej fölötti tartással (1) gumiszalag (2) gyakorlat (16) gyerek (1) gym jones (17) gyorsaság (3) gyűrű (30) hajlékonyság (4) harcművészet (1) hasizom (35) helen (10) hgyorgy (30) híd tartás (3) hits gym (27) húzódzkodás (114) indian club (1) intenzitás (1) invertált evezés (1) isabel (2) izom (36) izomtömeg növelés (4) j.t. (3) jackie (4) jason (1) jégkorong (2) jet ski (1) josh (1) kaja (1) karból nyomás (46) kerékpár (15) kettlebell (46) kézállásban nyomás (3) kézenállás (25) kézenjárás (1) kitörés (5) kondíció (98) kondicionálás (2) koordináció (5) kötélmászás (1) küzdősport (16) l-tartás (2) láblökéses (1) láblökéses nyomás (3) lengetés (15) lift&chop (1) linda (5) lökés (8) lukács (29) lynne (4) l tartás (11) magyarország (1) man maker (2) mary (9) megmondás (1) mértékadó feladat (108) metabolikus kondicionálás (1) metcon (1) michael (7) mindennapok (1) mma (7) mobilitás (2) motiváció (214) mountain climber (2) mozgékonyság (3) murph (3) muscle up (21) nancy (3) négyütemű fekvőtámasz (4) nicole (4) (71) nyomás (1) nyomás kézállásban (1) olimpiai súlyemelés (77) olimpiai súlyemelés videó (1) pallof press (1) pliometrikus edzés (1) pliometrikus gyakorlat (2) pörölykalapács (6) rajna (3) rocky (1) ropeworkout (3) röplabda (8) saját testsúlyos edzés (3) sérülés (33) spártai (1) sport (141) stabilitás (1) súly cipelés (1) sütés (1) szakítás (18) szakítás kézisúlyzóval (1) szánhúzás (6) szántolás (2) szumó elemelés (1) tabata intervallum (8) táplálkozás (96) társadalom (1) teljesítmény (3) térd a könyökhöz (2) testépítés (71) tgu (1) thruster (16) thruster tarkón (1) tolódzkodás (12) tolódzkodás gyűrűn (1) torna (13) törzs (33) trx (2) ugrálókötél (12) ugró guggolás kiollózva (1) vélemény (1) verseny (57) videó (215) visszajelzés (78) wall ball (9) wall ball ("fallabda") (1) windmill (1) ytwl (2) zászló (1) zercher (1) zercher guggolás (1) zsámolyra ugrás (4) zsírégetés (53)

Tesztoszteron Webmagazin hírek

Nincs megjeleníthető elem






BUDAPEST BARBELL mini-szemináriumok

2007.09.04. 15:23 Radnai

Miért próbálnád meg a céljaidat elérni úgy, hogy számtalan dologgal nem vagy egészen tisztában? És miért hallgass olyanokra, akikről minimum sejted, hogy maguk sem biztosak a dolgukban? Ha bármilyen témában bizonyosságra van szükséged, gyere el a BUDAPEST BARBELL-ba egy 1 órás mini-szemináriumra, ami csak neked szól, a te egyéni problémáidat oldja meg!


Bevezető
Sajnos attól még, hogy energiát fektet valaki az edzésbe, nem biztos, hogy jó irányba halad, vagy nem kerülő úton halad a cél felé. Nem elég a gázt nyomni, a kormányt is jó irányba kell forgatni! Ma már információ túltengés van, de az információk túlnyomó része értéktelen, viszont kell egy tudásszint ahhoz, hogy valaki megállapítsa, hogy mi hasznos és mi fals. Az edzőtermekben "haveri tudomány" forog közkézen, amely leginkább mítoszokra és begyöpösödött, de alaptalan szokásokra épül.

Nem kell azonban feltétlenül hosszasan személyi edzőhöz járni (akiknek egy része sem üti meg a színvonalat sajnos), rövid idő alatt sok mindent tisztába lehet tenni. Ha visszagondolok a saját edzésmúltamra, mennyire jó lett volna, ha valaki elárulja például, hogy igaz-e, hogy a széles fogású húzódzkodás jobban szélesíti a hátat, vagy kell-e bukásig edzeni!


A BUDAPEST BARBELL mini-szemináriumok pontosan azt a célt szolgálják, hogy egyórás blokkok keretében egyes gyakorlatokat, vagy koncepciókat maximálisan tisztázzanak -- személyre szabottan -- a sportoló számára, aki így nem teszi tönkre magát és a befektetett energiájának minden cseppje teljes mértékben a céljai felé fogja repíteni az illetőt!

Itt a menüpontban ki fogunk listázni specifikus szeminárium témákat, de megbeszélés alapján bármiről szólhatnak ezek az alkalmak.


--------------------------------------------------------------------------------------


A BUDAPEST BARBELL mini-szemináriumok egyéni, vagy kiscsoportos egyszeri oktatási alkalmak bármilyen témáról, ami téged érdekel, legyen az gyakorlati, vagy elméleti.

Guggolás
Az oktatás keretében egyszer s mindenkorra kétségek nélkül megtudhatod, hogy miként kell neked, a te alkatodnak megfelelően kivitelezni a gyakorlatok egyik királyát a maximális biztonság és hatás érdekében! Választ kapsz többek között az olyan kérdésekre, hogy:

  • Hogyan vegyem ki a súlyzót az állványból és miként mozogjak vele?
  • Mekkora terpeszben álljak?
  • Merre nézzen a lábfejem?
  • Merre mozogjon a térdem?
  • Mennyire jöhet előre a térd?
  • Milyen mélyen guggoljak?
  • Melyik az az igen fontos, de legtöbbször nem aktív, alig használt izomcsoport, amelynek nem lenne szabad kimaradnia a guggolás mozdulatából?
  • Használjak-e övet?
  • Milyen programot kövessek a guggolásban?
  • Melyek a guggolás eltérő stílusai és azok hatásai?
  • Milyen kiegészítő gyakorlatok növelik a guggolás biztonságosságát, hatásosságát és hatékonyságát?



Fekvenyomás
Az oktatás keretében a népszerű gyakorlattal kapcsolatban a következők kerülhetnek megtárgyalásra:

  • Érdemes-e egyáltalán a céljaid tekintetében a fekvenyomást erőltetni folyamatosan.
  • Miért nem elegendő pusztán a fekvenyomás végzése a fekvenyomáshoz szükséges megfelelő alap megteremtéséhez.
  • A láb, csípő, hát, kar, csukló optimális helyzete.
  • Milyen pozícióban legyen és mit csináljon a lapocka a nyomás során.
  • Mi a különbség a technikákban a nagy fekvenyomás (erő/teljesítmény) és a mellizom optimális edzése között.
  • Miért fontos, hogy kiadják a fekvenyomónak a rudat.
  • Sérülés megelőzés. Mi a legegészségesebb a „törékeny” vállnak.
  • A fekvenyomás összes variációja és jelentőségük.
  • A fekvenyomás során a gyenge pontok azonosítása és technikák, kiegészítő gyakorlatok ezek feloldására.
  • Mi a fontos különbség a fekvenyomás és a fekvőtámasz között.
  • A fekvenyomás edzésprogramba illesztése, a terhelés-növelés alakítása és a terhelés-elvételes szakaszok betervezése.


M. Feri kommentárja:

Távol álljon tőlem, hogy bármiféle szakértő szerepében próbáljak meg tetszelegni, hiszen nagyon az út elején vagyok még; másfél hónapja kezdtem el Attilával dolgozni a céljaimért. Annyi összehasonlítási alapom azonban van, hogy én is megfordultam itt-ott edzőtermekben és próbálkoztam gyakorlatokkal, köztük a fekvenyomással is; hol a termben dolgozó edző tanácsait, hol pedig az edzőtársak mozdulatait, illetve különféle "alapigazságokat" követve. Aztán a héten Attilával is gyakoroltam a fekvenyomást.

Mit is mondjak? EZ a gyakorlat, ahogyan EHHEZ hozzákészültünk, ahogyan EZT a fekvenyomást csináltam számomra teljesen új és ismeretlen volt ezidáig. Eleve az, hogy hogyan helyezkedik el az ápolt a padon, milyen helyzetben van a lába, milyen széles a fogás, hogyan mozog a rúd, mit csinál a lapocka (eddig azt se tudtam, hogy a lapockának bármit is kell csinálnia fekvenyomás közben... :-) ) stb.

Tudom, hogy tapasztalt sportolóknak ez mind-mind tök triviális, nekem azonban az eddigi edzőtermi ismereteim, "edzésmúltam" után mégis teljesen más dimenzióba helyzték ezt a gyakorlatot. Ha már említettem a lábtartást, nekem anno soha senki nem mondta, hogy mégis mi a helyes pozíció. De említhetném a lapocka helyzetének koordinációját is, vagy azt, hogy milyen tök jó érzés volt, mikor ott, a gyakorlat kezdőpozíciójában visszaköszöntek azok az előkészítő gyakorlatok, melyeket az elmúlt hat hétben végeztem azért, hogy tudjam, mi az, amit Attila kér tőlem, abban a helyzetben.

Száz szónak is egy a vége, bátran beszélhetek a laikusok nevében és bátran állítom, hogy baromira nem mindegy, hogyan végzi az ember gyereke ezeket a látszólag elronthatatlan gyakorlatokat és nagyon-nagyon jó, hogy van egy profi, aki irányítja a munkádat, korrigál és ami még fontosabb, hogy van egy tudatosság, ahogy az előkészületekből kezdenek kibontakozni azok a gyakorlatok, melyekből aztán az edzések felépülnek.


További információkért és a jelentkezéshez telefon: 30/966-6153, vagy írj email-t:

2 komment

Címkék: edzés edzőterem budapest barbell edző

süti beállítások módosítása